Salihli'ye İkinci Gezimizi Salihli Basını Böyle Duyurdu

SALİHLİ TİCARET GAZETESİNDE ÇIKAN HABER

Salihli Sanayi ve Ticaret Odasının "Görülmeye değer kent Salihli” projesine destek verme amacıyla gerçekleşen gezileri Salihli Basını da önemsiyor ve geniş yer veriyor. Ticaret gazetesinde çıkan haberi sizlerle paylaşıyoruz.
“Görülmeye değer kent Salihli”yi görmeye geldiler" başlıklı haber şöyle;

“Görülmeye değer kent Salihli”yi görmeye geldiler"

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Kasım ayının ikinci ev sahipliğini İzmir’den gelen 46 kişilik gruba yaptı. Salihli’nin tarihi ve turistik yerlerini gezen İzmirliler, Salihli’yi tanımaktan duydukları memnuniyeti her fırsatta dile getirdi.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın yürüttüğü  “Görülmeye Değer Kent Salihli” projesi kapsamında Kasım ayı içinde ikinci grup kente gelerek tarihi ve turistik yerleri ziyaret etti.
     İzmir’deki Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği ile kurulan irtibat çerçevesinde düzenlenen gezinin ilk etabında Artemis Tapınağı, araştırmacı yazar Mustafa Uçar’ın rehberliğinde gezildi. Tarihte ilk madeni paranın kullanıldığı toprakları ve Lidya Uygarlığı’nın kalıntılarını merakla inceleyen konuklar, daha sonra Roma İmparatorluğu’nun görkemli eserlerinden biri olan Gymnasium’u ve hemen yanı başında yer alan sinagogu ziyaret etti.

İzmirli grup daha sonra “Müdire Hanım Evi” olarak da bilinen Kent Müzesi’ne giderek, tarihi konakta sergilenen etnografik objeleri hayranlıkla izledi. Konağın bahçesinde stant açan Salihli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin ürünlerini yakından inceleyen konuklar, kadınların el ürünlerine büyük ilgi gösterdi.
Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Kent Müzesi’nde konuklara yönelik bir konuşma yaparak, şunları söyledi:
     “Tarih ve kültür açısından oldukça zengin bir mirasa sahibiz. Bunun yanı sıra bereketli topraklarımızda envayi çeşit ürün yetişiyor.  Çekirdeksiz üzümün büyük kısmı bizim topraklarımızda yetişiyor. Coğrafi tescilli ürünümüz olan Salihli Kirazı’nın ünü dünya çapında biliniyor. Bunun yanı sıra Salihli Odun Köftesi ve Kula Leblebisi’ne de coğrafi tescil aldık.

Bu gezileri 3 yıldır sürdürüyoruz ve bini aşkın İzmirli’yi burada ağırladık. İstiyoruz ki gördüğünüz bu güzellikleri eşinize dostunuza aktarın, merak uyandırın. Ayrıca daha detaylı gezmek için tekrar gelin. Sizleri burada ağırlamaktan her zaman memnun oluruz.”
     Daha sonra Salihli Tren Garı’na giderek, Mustafa Kemal Atatürk’ün Salihli’ye iki kez gerçekleştirdiği ziyaretler hakkında rehberden detaylı bilgi alan grup, burada fotoğraf çektirdikten sonra Sevgi Yolu’nda bulunan lokantalarda kentin tescilli ürünü Odun Köfte’nin tadına baktı.
     Grup daha sonra Çarşamba Pazarı’ndan taze meyve ve sebze alışverişi yaptı. Gezi, termal kaplıcalarıyla ünlü Kurşunlu Vadisi’nin doğal güzellikleri içinde, çay eşliğinde noktalandı.

GAZETEDEN OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Salihli Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği İzmir