Hayat durdu, biz durmadık!

COVİD-19 GÜNLERİNDE SALİHLİ SOHBETLERİ
Kabus gibi bir süreçti kuşkusuz.. Hiç alışık olmadığımız, tehlikenin nereden geleceğini kestiremediğimiz, korunma güdüsüyle evlerimize kapandığımız... Covid-19 süreci başladığında, dernek yönetimi olarak aklımıza gelen ilk soru, "İnsanların evlerine hapsolduğu bu günleri renklerdirme adına bir şeyler yapabilir miyiz" oldu... Daha önceden konuştuğumuz bir projeyi, erkene çekmeye böyle karar verdik. Salihli'nin değerlerini Salihlililer ile buluşturmak, onları daha yakından tanımak ve tanıtmak için kolları sıvadık. "Covid-19 Günlerinde Salihli Sohbetleri"ni yapmaya karar verdik.
Tüm dünya gibi biz de sürece hazırlıksız yakalanmıştık. Ve çabuk karar vermemiz gereken bazı konular çıktı karşımıza. Öncelikle canlı yayınlarımızı hangi mecrada yapacağımızı düşündük. Instagram'ın en kolay alan olduğuna karar verdik, hemen derneğimiz için bir instagram hesabı açtık. Hemşehrilerimizin ilgisiyle kısa sürede 750'yi aşkın takipçi sayısına ulaştık. Sonrasında Instagram üzerinden başlayan bu sohbetleri, Facebook'taki takipçilerimizin de izlemesi için eşzamanlı olarak Facebook Sayfamızdan da canlı yayınları aktarmaya başladık.

ÖZEL GÜNLERE, ÖZEL KONUKLAR
Teknik konuları çözdük ama takdir edersiniz ki, Salihli'nin değerleri 5-10 kişiden ibaret değil. Öncelikle yönetim olarak kimlerle konuşacağımızı tartıştık, bazı isimleri belirledik ve düğmeye bastık. Senih Özay ile başladık, Onursal Başkanımız Hayati Ertuğrul ile devam ettik. Doç. Dr. Kamer Gür ile pandemi sürecinde alınması gereken önlemleri, Salihli STO Başkanı İbrahim Yüksel ile Salihli'nin dünü ve bugününü konuştuk. Bazen, özel günler için 'özel konuklar' belirlemeye çalıştık. Örneğin, Salihli'nin unutulmaz başkanı Zafer Keskiner'in ölüm yıldönümünde, Keskiner ile birlikte çalışmış, Şiir İkindileri'ne emek vermiş Tuğrul Keskin ve Oğuz Okul'u ağırladık. Anneler Günü'nde Salihli Lisesi'nin efsane İngilizce Öğretmeni İmren Akdeniz'le buluştuk. Müzisyen Artam Özarın'dan Yeni Salihlispor'un unutulmaz golcüsü Halim Okta'ya, Buca Belediye Başkanı hemşehrimiz Erhan Kılıç'tan Klinik Psikolog Atila Tuncel'e kadar yaptığımız sohbetlerden keyif aldık. Kısacası, Covid-19 sürecinde hayat durdu, biz durmadık. Bu süreci biraz olsun renklendirebildiysek, ne mutlu bize... Salihli'yi yönelik çalışmalarımız devam edecek!

Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398