Eğitime Verdiğimiz Destek Basında

SALİHLİ EĞİTİM-KÜLTÜR ve DAYANIŞMA DERNEĞİ'NDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

İzmir’de yaşayan Salihlilileri bir araya getirmek, tanıştırmak, kentine ve hemşehrilerine destek sağlayacak projeler üretmek ve aynı zamanda Salihli ile köprü görevi üstlenmek amacıyla İzmir’de yaşayan Salihlilerin Ataman Sarıgedik Başkanlığında 2002 yılında kurdukları ‘Salihli Eğitim-Kültür ve Dayanışma Derneği’  felsefesine uygun olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Eğitimci Behçet Yavuz’un 2009 yılında Başkan seçilmesiyle birlikte Salihlili ihtiyaç sahibi çocuklara eğitim bursu vermek adına çok güzel bir proje hazırladı. Ama o dönem büyük bir özel okul zincirinin genel müdürlüğü görevi için İstanbul’a gitmesiyle yerine geçen Hayati Ertuğrul ile başlayan burslar, bu güne kadar yüzlerce gencin eğitim hayatını sürdürmesine katkı sağladı.

Dernek kurulduğu günden bu güne kadar Ataman Sarıgedik, Cengiz Üretmen, Behçet Yavuz, Hayati Ertuğrul ve mevcut Başkan Cengiz Ülkü başkanlığında faaliyetlerini sürdürüyor.

Elli bin hemşehrimiz yaşıyor

Başkan Cengiz Ülkü, kendisinden önce görev yapan dört başkan ve yönetim kurulu üyelerinin başarılı çalışmalarının devamını getirmek istediğine vurgu yaparak, "Pandemi olayı nedeniyle çalışmalarımıza ara vermek zorunda kaldık. Eğitim bursumuza ara vermeden devam ediyoruz. Bu güne kadar yüzlerce öğrencimize eğitim bursu verdik. Bu yıl yaklaşık kırk öğrencimize burs veriyoruz.

İzmir’de yaklaşık elli bin Salihlili hemşehrimiz yaşamakta, dernek olarak kurulduğu günden bugüne hemşehrilerimizin bir araya gelmeleri uzun süre birbirlerini görmeyenlerin geçmişten sohbet etmeleri özlem gidermeleri, yemekli sohbetlerde bir araya gelmeleri çok güzel görüntüler ortaya çıkmasına sebep oluyor bu da bizleri mutlu ediyor. Başta söylediğim gibi Pandemi nedeniyle etkinliklerimize zorunlu olarak ara vermek zorunda kaldık. Umuyorum ki pandemi illeti kısa zaman sonra bitecek ve her şey normale dönecek. Biz de dernek olarak kaldığımız yerden çalışmalarımıza son sürat devam edeceğiz. İzmir’de bulunan hemşehri dernekleri arasında eğitime en fazla destek veren bizim dernek diyebiliriz" dedi.

Hedeflerimizi şöyle sırayabiliriz

Öncelikle aynı toprakların çocuklarının birbiriyle iletişimi güçlendirmek adına fırsat buldukça bir arada olmaya gayret edeceklerini belirten Ülkü, "Bu, kah bir yemek masası olacak, kah birlikte gidilen bir konser ya da tiyatro. İzmir’de yaşayan ve birbirini tanımayan hemşerilerimizi ‘Salihli paydasında’ buluşturmak için ailemizi giderek genişletmeye çalışacağız. İzmir’de üniversite eğitimi alan öğrencilerimizi kucaklamak en kutsal hedefimiz. Bu doğrultuda, gücümüzün yettiği ölçüde ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs verme geleneğimizi devam ettirmek, ayrıca bu öğrencilerimizin okul sonrası kariyerlerine ışık olabilecek yeni insanlarla tanışmasına aracılık etmek önceliğimiz" dedi.

Salihli’ye emek vermiş, gelişimine katkı sunmuş insanları yaşarken ölümsüzleştirmek adına özel çalışmalar yaptıklarını ve yapmaya devam etmeyi hedeflediklerini ifade eden Ülkü, "Derneğimize kurumsal kimlik kazandırma çalışmalarını büyük ölçüde tamamladık, günümüzde artık ‘olmazsa olmaz’ haline gelen sosyal medyada varız ve güncel internet sitesiyle herkesi birbirinden haberdar edecek bir yapıyı oturttuk" diye konuştu. Ve “Bundan sonra canlı yayınlar, konferanslar ve Salihli’nin Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bulunan başarılı insanlarını tanımak ve tanıtmak öncelikli amaçlarımızdan” diye ekledi

Haberlerin linkleri

HALKIZBIZ