Cengiz Ülkü ikinci kez başkan seçildi
Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği’nin olağan genel kurulunda Cengiz Ülkü yeniden başkanlığa getirildi. Bayraklı Havuz Kafe’de pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleşen kongreye tek aday olarak giren Ülkü, oybirliği ile “Göreve devam” dedi. Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği’nin eski başkanlarından Cengiz Üretmen’in divan başkanlığını üstlendiği genel kurulda ilk olarak 7 Nisan 2019 - 16 Haziran 2021 dönemine ilişkin faaliyet raporu okundu. Başkan Cengiz Ülkü, pandeminin gölgesinde geçen 2 yıllık dönemde derneğin kurumsal yapısını güçlendirme yönünde adımlar atıldığını vurgularken, “Derneğimizin resmi sitesini kurduk, sosyal medya hesaplarımızı kurumsal bir çizgiye getirdik. Ayrıca toplu SMS sistemini hayata geçirerek üyelerimize resmi bilgilendirmelerimizi bu yolla yapmaya başladık. Sabit giderlerin düşürülmesiyle de kasamızda yaklaşık 10 bin liralık bir tasarruf sağladık” dedi.

"İki yılda 111 bin 200 liralık burs"

İzmir’de öğrenim gören üniversiteli gençlere verilen bursların, dernek için taşıdığı öneme de dikkat çeken başkan Cengiz Ülkü, “Burs konusu 12 yıldır her yönetim için en önemli icraat olarak görülmekte. Biz de öncelikle aylık burs tutarını artırdık, ardından bursiyer sayımızı iki yıl içinde 16’dan 36’ya çıkarttık. İki yıllık görev süremizde toplam 111 bin 200 liralık burs dağıtmış olmak bizim için büyük bir mutluluk kaynağı. Bu yılki 36 bursiyerimizin 11’i tıp, 2’si hukuk, 5’i mühendislik, 7’si iktisadi ve idari bilimler, 2’si fen, 2’si edebiyat, 1’i iletişim, 2’si hemşirelik, 2’si turizm otelcilik, 1’i eğitim, 1’i yerel yönetimler bölümlerinde yer alıyor” diye konuştu.

Salihli Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği

"Pandemiye rağmen durmadık"

Yönetim olarak düzenledikleri organizasyonlar hakkında da bilgi veren Ülkü “Pandemi öncesinde hemşehrilerimizi bir araya getirdiğimiz organizasyonlar düzenledik. Aynı şekilde Salihli Sanayi ve Ticaret Odası’yla el ele ilçemize turlar gerçekleştirdik. Bu noktada Salihlimizin hem tanıtımına, hem de ticaretine katkı sağlamış olduk. Salihli Sanayi ve Ticaret Odası’na teşekkür ediyoruz. Sonrasında pandemi kabusunun ortaya çıkmasıyla bir çok organizasyonumuzu askıya almak zorunda kaldık. Ancak sosyal medya hesaplarımızdan gerçekleşen ‘Covid 19 Günlerinde Salihli Sohbetleri’miz ile bu açığı kapattık. Pandemiye rağmen durmadık” ifadelerini kullandı.

Dört başkan da bir arada

Ülkü’nün konuşmasının ardından yeni yönetimin belirlenmesine geçildi. Yönetimin listesini büyük oranda koruyan ve üç yeni isimle güçlendiren Ülkü, ikinci kez Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığı’na seçildi. Genel Kurul’da Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Hayati Ertuğrul ve divan başkanlığını üstlenen eski başkan Cengiz Üretmen ile birlikte yine eski başkanlarımızdan Behçet Yavuz da yer aldı.

YENİ YÖNETİM KURULU:

Ali Gündüz