Her şey Salihli için

Salihli'nin tanıtımı için el ele veren Salihli Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği ile Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, başarılı bir organizasyona daha imza attı. Salihli TSO'nun "Görülmeye Değer Kent Salihli" projesi kapsamında İzmir'den 43 kişilik bir grup kentimizi gezdi, gördü, bilgilendi, alışveriş yaptı. Dernek yöneticilerimiz Gönül Güngör, Naciye Balcı ve Bahar Türkoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen gezide, ilk durak antik Sardes kentindeki Artemis Tapınağı'ydı. Burada Salihli hakkında araştırmaları ve kitapları bulunan Mustafa Uçar’ı soru yağmuruna tutan grup, daha sonra Kent Müzesi'ne geçti. İzmirli misafirleri burada Salihli TSO Odası Başkanı İbrahim Yüksel karşıladı.

YÜKSEL: EKONOMİYİ DE CANLANDIRIYOR

Misafirlere Salihli'nin ünlü kuru üzümü ve Kula'nın tescilli leblebisinden ikram eden Yüksel, "Sizleri Salihli'de ağırlamaktan, Salihli'yi tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz. Salihli toprağının bereketi, tarihi ve kültürel mirasıyla oldukça zengin bir coğrafya. Kentimizin tanıtımını sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu gezileri Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği ile koordineli olarak 5 yıldır sürdürüyoruz. Salihli’nin tanıtımını bizzat size bu güzellikleri göstererek yapmak istiyoruz. Bu tanıtım organizasyonu, kentimizin ekonomisine de canlılık kazandırıyor" dedi.

SON DURAK KURŞUNLU KAPLICALARI

Kent Müzesi'nin ardından Salihli Tren İstasyonu'na geçildi. Tarihi istasyonda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Salihli’yi ziyareti sırasında yaptığı konuşma hakkında ziyaretçilere bilgi verildi. Günün devamında Sevgi Yolu'nda alışveriş yapan, Salihli'nin ünlü Odun Köfte'sinin tadına bakan, ardından pazardan taze meyve - sebze satın alan grup son olarak Kurşunlu Kaplıcaları'na geçti. Burada bol bol oksijen depolayan ve fotoğraf çektiren grup, Kurşunlu Çayı’nın doğal güzellikleri eşliğinde yürüyüş yaptı.

Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398