Salihlili Yazar ve Tarihçi Mustafa Uçar, İzmir'de Salihli'yi Anlattı
Pandemi döneminde sosyal medya üzerinden başlamıştık ‘Salihli Sohbetleri’ serimize…. Ne mutlu ki ilk kez yana yanaydık, bir aradaydık… Araştırmacı Yazar Mustafa Uçar’ın konuk olduğu ‘Dünden Bugüne Salihli’ söyleşimiz, Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezi’nde geniş bir katılımla gerçekleşti. Mustafa Uçar, Salihli’nin yüz yıllara uzanan kadim tarihini, Kurtuluş Savaşı sırasındaki rolünü ve ilçemizde yaşananları, Mustafa Kemal Atatürk’ün ziyaretini, her biri eşsiz değerdeki fotoğraflar eşliğinde anlattı, yüzü aşkın katılımcı ilgiyle dinledi.

Siyah-beyaz fotoğraflar eşliğinde, Salihli sokaklarında 80 yıl öncesinden günümüze bir yolculuk yaptık adeta. Söyleşinin ardından Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cengiz Ülkü, Araştırmacı Yazar Mustafa Uçar’a bir plaketle teşekkür etti. Uçar da, “Mustafa Kemal’in Mucize Ordusu” adlı kitabını katılımcılar için imzaladı. Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği olarak Sayın Uçar’a ve bu güzel etkinliğe katılımlarıyla renk katan tüm hemşehrilerimize teşekkürü borç biliyoruz.

Salihli Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği -İzmir

Dolar32.486832.6170