Salihliler Derneği’nde yeni başkan Güney

Salihliler Derneği’nde
yeni başkan Güney

Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği’nin olağan genel kurulunda başkanlığa Eren İlhan Güney seçildi. Bayraklı Havuz Kafe’de yapılan genel kurula tek aday olarak giren Güney, derneğin ilk kadın başkanı oldu. Genel kurulda ilk olarak divan kurulu seçimi yapıldı. Nejat Günaydın’ın divan başkanı seçilmesinin ardından iki dönemdir başkanlık görevini üstlenen Cengiz Ülkü, 2021-2023 dönemine dair faaliyetler hakkında bilgi verdi. Ülkü, 4 yıl önce göreve geldiklerinde 25 olan bursiyer öğrenci sayısını 73’e çıkardıklarını ve bunun dernek için çok değerli olduğunun altını çizerken, “Birlikte çalıştığım tüm yönetici arkadaşlarıma, derneğimize burs desteği sağlayan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Yeni göreve gelecek genç yönetim ekibinin, bu çıtayı daha da yukarı taşıyacağına inancım tam” dedi.

2021-23 dönemine dair faaliyetlerin genel kurul tarafından ibra edilmesinin ardından başkanlık seçimine geçildi. Kürsüye gelen Eren İlhan Güney, “Türkiye’nin çok sesliliğe en çok ihtiyacı olan bu dönemde, çoğulcu, çok sesli ve demokrat bir anlayışla derneğimize katkı sağlamayı amaç edindik. Salihli’den İzmir’e gelen üniversite öğrencilerimize verdiğimiz burslar bizim için çok değerli. Bursiyer sayımızı daha da artırarak devam etmek istiyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında derneğimizin yönetiminde bulunmak da bizim için büyük bir onur olacak” dedi. Daha sonra yapılan seçimde Eren İlhan Güney ve listesi, oy birliğiyle göreve getirildi. Güney’in listesi şu isimlerden oluştu:

Eren İlhan Güney

Ali Gündüz