İzmir küllerinden doğacak

Canımızı acıtan bir görüntüydü… Türkiye’nin gözbebeği İzmir dört bir yanından cayır cayır yanıyor, alevler bir türlü kontrol altına alınamıyor, herkes çaresizlik içinde izliyordu. Alevler, yangının ortasında kalan hayvanları tek tek yutuyordu.
Evet, yangın söndü ama İzmir’in canı yandı, içi yandı.
Şimdi yaraları sarma zamanı.

***

Salihli Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu olarak, ilk günden itibaren “Bu konuda ne yapabiliriz” diye kafa yormaya başladık.
Dernek Genel Sekreterimiz Ümit Şenuyar bizzat İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti, “Dernek olarak her türlü ağalandırma faaliyetine katkı sunmaya hazırız” dedi.
İzmir’in yanan ormanlarını yeniden yeşillendirme adına ne yapılacağı, hangi adımların atılacağı önümüzdeki süreçte şekillenecek.

***

Bu noktada ilk adım 30 Ağustos Cuma günü atılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde yangının olduğu Efemçukuru Devedüzü Mevkii’nde İzmir Buluşması gerçekleştirilecek. Saat 15.00’teki İzmir Buluşması’nın ardından İzmir Büyükşehir Meclisi de aynı noktada toplanacak, ormanların yaşatılması için gereken kararlar o gün halkın huzurunda alınacak.

***

Salihli Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu olarak biz, gelişmeleri yakından takip ediyoruz. ‘Eylem’ aşamasına gelindiğinde İzmir’in yeniden yeşermesi için üyelerimizle birlikte elimizi taşın altına sokmaya hazırız.
Çünkü inanıyoruz ki…
#İzmirKüllerindenDoğacak