Spor Toto Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Salihli Belediyespor, kulüp yönetim kurulunun aldığı karar çerçevesinde ligden çekildiğini açıkladı. Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, “Salihli Belediyespor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu olarak aldığımız karar sonucunda bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur. Buna göre, ülkemizin ve kulübümüzün de içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle 2019-2020 Futbol Bölgesel Amatör Ligine yarışmacı takım olarak katılmama kararı alınmıştır.
Nedim Uysal geleneksel toplu sünnet törenini 20 Haziran Perşembe günü Norm Sanat Galerisi bahçesinde yaptı. 1969 yılından bu yana hiç aksatmadan yoksul ve kimsesiz çocukların sünnetini yaptıran Norm Şirketler grubu kurucusu ve Onursal Başkanı Nedim Uysal, yardımsever ve hayırsever kişiliğini bilmeyen yoktur. Bu yılda 15 Norm holding calışanının çocuklararına, davuluyla, zurnasıyla, yemeğiyle, palyaçosuyla takısıyla eksiksiz bir tören yaptı. Törende, ailelerin de çocukların da mutlulukları gözlerinden okunuyordu
Salihli’de Levent Kılıç’ın İstanbul Vali Yardımcılığı’na atanmasıyla boşalan kaymakamlık görevine Mehmet Kamil Sağlam getirildi. 1966 yılında Gaziantep’te doğan ve son olarak Konya Vali Yardımcılığı görevini üstlenen Sağlam, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu.
Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetimi, Salihli Sanayi ve Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ülkü, yöneticiler Alim Çankaya, Mehmet Korkmaz ve Murat Girgin’i Salihli Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İbrahim Yüksel karşıladı. Oda Yönetim Kurulu üyeleri Günay Topkaya, Taner Kalay ve Ahmet Doğan’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Salihli için atılabilecek adımlar masaya yatırıldı.
Salihli Eğitim-Kültür ve Dayanışma Derneği’nin olağan genel kurul toplantısı 27 Nisan Cumartesi günü yapıldı. Derneğin Konak’taki merkezinde geniş bir katılımla gerçekleşen genel kurulda, Cengiz Ülkü başkanlık görevini Hayati Ertuğrul’dan devraldı. Genel kurulda üyelere hitaben bir konuşma yapan Ertuğrul, 10 yıldan bu yana başkanlık görevini üstlendiğini ve işlerinin yoğunluğu sebebiyle yeni dönemde aday olmayacağını açıkladı. 2019-2021 dönemini kapsayan iki yıl için başkanlığa talip olan isimse Cengiz Ülkü oldu. Adaylığını açıkladıktan sonra genel kurula hitap eden Ülkü, derneği daha kurumsal bir hale getirmenin ilk hedeflerini olduğunun altını çizdi. Daha sonra yapılan seçimde Cengiz Ülkü oybirliğiyle Salihli Eğitim-Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yeni başkanı oldu.
Salihli, 1831 yılındaki ilk Osmanlı nüfus sayımında Aydın sancağına bağlı, Sart ile birlikte bir kaza kimliğine sahip bulunuyordu. Sart´ın o tarihe kadar Aydın Sancağının bir kazası olduğunu biliyoruz. Bu sayımda Salihli ile birlikte anılması, Sart´ın yönetim işlevinin zayıfladığını göstermektedir. Salihli´nin büyüdüğünü ve kaza merkezliğini devralmaya hazır olduğunu ortaya koyması, kentin 19.Yüzyılın ilk yarısında böyle büyümesinin ve tanınmasının en büyük nedeni, burada çarşamba günleri kurulan pazarın etkisi olmasıdır. Salihli´nin 19. Yüzyıldaki yaşamında yönetsel merkezlilik dışında meydana gelen diğer olgu da, kasabadan demiryolu hatlarından biri olan İzmir kasaba demiryolu,1866 yılında tamamlandıktan sonra, bu hattın Alaşehir´e kadar uzatılmasına karar verilmiş 1875 yılında Salihli´den de demiryolu geçirilerek hizmete açılmıştır.
... 10 ...
Dolar32.432432.5624