Salihli, 1831 yılındaki ilk Osmanlı nüfus sayımında Aydın sancağına bağlı, Sart ile birlikte bir kaza kimliğine sahip bulunuyordu. Sart´ın o tarihe kadar Aydın Sancağının bir kazası olduğunu biliyoruz. Bu sayımda Salihli ile birlikte anılması, Sart´ın yönetim işlevinin zayıfladığını göstermektedir. Salihli´nin büyüdüğünü ve kaza merkezliğini devralmaya hazır olduğunu ortaya koyması, kentin 19.Yüzyılın ilk yarısında böyle büyümesinin ve tanınmasının en büyük nedeni, burada çarşamba günleri kurulan pazarın etkisi olmasıdır. Salihli´nin 19. Yüzyıldaki yaşamında yönetsel merkezlilik dışında meydana gelen diğer olgu da, kasabadan demiryolu hatlarından biri olan İzmir kasaba demiryolu,1866 yılında tamamlandıktan sonra, bu hattın Alaşehir´e kadar uzatılmasına karar verilmiş 1875 yılında Salihli´den de demiryolu geçirilerek hizmete açılmıştır.
20.04.2020
27 Nisan 2019 tarihin de yapılan genel kurul sonrası seçilen yeni yönetim kurulumuz alfabetik sıraya göre ektedir. 2021 Nisan'ına kadar görev yapacak
03.04.2020
25.05.2020