İsimler değişiyor... Şehirler değişiyor... Katiller değişiyor... Ancak bir şey değişmiyor... Lanet olsun ki, değişmiyor! Türkiye'de kadınlar acımasızca, vahşice, birer birer öldürülüyor.
22.07.2020
Kabus gibi bir süreçti kuşkusuz... Hiç alışık olmadığımız, tehlikenin nereden geleceğini kestiremediğimiz, korunma güdüsüyle evlerimize kapandığımız... Covid-19 süreci başladığında, dernek yönetimi olarak aklımıza gelen ilk soru, "İnsanların evlerine hapsolduğu bu günleri renklerdirme adına bir şeyler yapabilir miyiz" oldu... Daha önceden konuştuğumuz bir projeyi, erkene çekmeye böyle karar verdik. Salihli'nin değerlerini Salihlililer ile buluşturmak, onları daha yakından tanımak ve tanıtmak için kolları sıvadık. "Covid-19 Günlerinde Salihli Sohbetleri"ni yapmaya karar verdik.
31.05.2020
Başkan Kılıç'ın eşi Zühal Kılıç, dün ailenin ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. Minik bebeğe Lila ismi verildi. Daha önce Yağız Kaan adında bir erkek çocuğu olan Başkan Erhan Kılıç ve eşini kutluyor, İzmir'deki Salihlililer olarak artık 1 kişi fazla olmanın keyfini yaşıyoruz.
06.04.2020
Salihli Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği olarak 28 Mart 2020'de gerçekleşmesini planladığımız Salihli Buluşması'nın, dünya sağlığını tehdit eder hale gelen Yeni Tip Coronovirüs (COVİD-19) sebebiyle ertelenmesine karar verdik. Hemşehrilerimize, ülkemize ve tüm insanlığa geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
13.03.2020
Bir gün bu ülkede kadınların öldürülmediği... Sosyal haklarının sömürülmediği... Sokaklarda istedikleri saatte dolaşabildikleri... Kıyafetlerinden ötürü yaftalanmadıkları... Doyasıya kahkaha atabildikleri... Ve en önemlisi, makamı, koltuğu, rütbesi ne olursa olsun kimsenin ama kimsenin onlara ne yapacaklarını öğretmeye kalkmadığı Dünya Kadınlar Günleri kutlamak dileğiyle... Unutmayın ki, kadınlar gülürse dünya güzelleşir...
08.03.2020
Salihli Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği olarak, 29 Şubat 2020'de gerçekleşmesini planlanan, ancak ülkemizi sarsan acı haberler sonrası ertlenen Salihli Buluşması'nın yeni tarihini belirledik. İzmir'de yaşayan Salihlililer olarak bizleri memleketimizde, hemşehrilerimizle buluşturacak organizasyon 28 MART 2020 CUMARTESİ günü gerçekleşecek. Geceye daha önce de planlandığımız gibi Salihli Lidya Sardes Termal Otel ev sahipliği yapacak.
07.03.2020
Dolar18.594118.6686