Ekim 2020 başından itibaren birlik görüşmelerinin başladığı 45 Manisa Dernekleri Birliği oluşumunu tamamladı. Şu an 12 Manisa ilçe derneği bir araya geldi ve "45 MANİSA DERNEKLERİ BİRLİĞİ" adıyla gayrı resmi kuruluşunu tamamladı. Başlıktaki logo, birliğin logosu olarak kabul edildi. Birliği bir araya getiren amacın Örf, adet ve kültürümüzü yaşatmak için fikir birliği, güç birliği ve dayanışma ruhunu kuvvetlendirmek, temsil ettiğimiz insanların sesi olmak, daha çok insana dokunabilmek ve sesimizi daha güçlü duyurmak amacıyla bir araya gelmek ve hareket etmek başlığıyla özetlendi. Daha sonra yönetim organları belirlendi. Koordinatör ve sözcülüğe Salihli Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği başkanımız Cengiz Ülkü seçildi
2009-2010 Öğretim yılında başladığımız “Salihli Eğitim-Kültür ve Dayanışma Derneği Yüksek Öğrenim Bursu Projemize" gururla devam etmekteyiz. 11 yılda 220 adet burs vermiş olmak ve değişen yönetimler boyu burs uygulamasının devam etmiş olması artık bu bursu kurumsal ve geleneksel hale getirmiştir. Dernek Yönetim Kurulumuzun almış olduğu kararla 2019-2020 öğrenim döneminde verilecek olan burs miktarı aylık 200--TL'dir. Burslarımız 8 ay boyunca devam etmekte olup yıllık 1600--TL'dir.
İlçemiz Salihli'nin Çapaklı Köyü'nde yapılması planlanan Biyogaz Santrali ile ilgili gelişmeleri büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz.
İsimler değişiyor... Şehirler değişiyor... Katiller değişiyor... Ancak bir şey değişmiyor... Lanet olsun ki, değişmiyor! Türkiye'de kadınlar acımasızca, vahşice, birer birer öldürülüyor.
Kabus gibi bir süreçti kuşkusuz... Hiç alışık olmadığımız, tehlikenin nereden geleceğini kestiremediğimiz, korunma güdüsüyle evlerimize kapandığımız... Covid-19 süreci başladığında, dernek yönetimi olarak aklımıza gelen ilk soru, "İnsanların evlerine hapsolduğu bu günleri renklerdirme adına bir şeyler yapabilir miyiz" oldu... Daha önceden konuştuğumuz bir projeyi, erkene çekmeye böyle karar verdik. Salihli'nin değerlerini Salihlililer ile buluşturmak, onları daha yakından tanımak ve tanıtmak için kolları sıvadık. "Covid-19 Günlerinde Salihli Sohbetleri"ni yapmaya karar verdik.
Başkan Kılıç'ın eşi Zühal Kılıç, dün ailenin ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. Minik bebeğe Lila ismi verildi. Daha önce Yağız Kaan adında bir erkek çocuğu olan Başkan Erhan Kılıç ve eşini kutluyor, İzmir'deki Salihlililer olarak artık 1 kişi fazla olmanın keyfini yaşıyoruz.
 5  ...
Dolar32.486832.6170