YÜREĞİMİZ YANIYOR

Akşam saatlerinde başladı gergin bekleyiş... Suriye'den gelen ilk haberler, durumun ne denli acı verici olduğunu işaret ediyordu sanki. Türk askerine yönelik bir saldırı gerçekleştiği ve çok sayıda şehidin olduğu haberleri yayılmaya başladı. Acı tablo gecenin ilerleyen saatlerinde ortaya çıktı. Maalesef, Suriye'nin İdlib kentinde Türk askerine yönelik saldırıda 33 Mehmetçik'in şehit düştüğünü, 32 askerimiz de yaralandığını öğrenmiş bulunuyoruz.
Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği olarak tüm Türkiye'nin yüreğinin yandığı bu günde şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa ve milletimize başsağlığı diliyoruz.
Başımız sağ olsun...
Salihli’de Levent Kılıç’ın İstanbul Vali Yardımcılığı’na atanmasıyla boşalan kaymakamlık görevine Mehmet Kamil Sağlam getirildi. 1966 yılında Gaziantep’te doğan ve son olarak Konya Vali Yardımcılığı görevini üstlenen Sağlam, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu.
31.05.2019
Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetimi, Salihli Sanayi ve Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ülkü, yöneticiler Alim Çankaya, Mehmet Korkmaz ve Murat Girgin’i Salihli Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İbrahim Yüksel karşıladı. Oda Yönetim Kurulu üyeleri Günay Topkaya, Taner Kalay ve Ahmet Doğan’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Salihli için atılabilecek adımlar masaya yatırıldı.
31.05.2019
Salihli Eğitim-Kültür ve Dayanışma Derneği’nin olağan genel kurul toplantısı 27 Nisan Cumartesi günü yapıldı. Derneğin Konak’taki merkezinde geniş bir katılımla gerçekleşen genel kurulda, Cengiz Ülkü başkanlık görevini Hayati Ertuğrul’dan devraldı. Genel kurulda üyelere hitaben bir konuşma yapan Ertuğrul, 10 yıldan bu yana başkanlık görevini üstlendiğini ve işlerinin yoğunluğu sebebiyle yeni dönemde aday olmayacağını açıkladı. 2019-2021 dönemini kapsayan iki yıl için başkanlığa talip olan isimse Cengiz Ülkü oldu. Adaylığını açıkladıktan sonra genel kurula hitap eden Ülkü, derneği daha kurumsal bir hale getirmenin ilk hedeflerini olduğunun altını çizdi. Daha sonra yapılan seçimde Cengiz Ülkü oybirliğiyle Salihli Eğitim-Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yeni başkanı oldu.
12.05.2019
'BAŞKAN'DAN