YÜREĞİMİZ YANIYOR

Akşam saatlerinde başladı gergin bekleyiş... Suriye'den gelen ilk haberler, durumun ne denli acı verici olduğunu işaret ediyordu sanki. Türk askerine yönelik bir saldırı gerçekleştiği ve çok sayıda şehidin olduğu haberleri yayılmaya başladı. Acı tablo gecenin ilerleyen saatlerinde ortaya çıktı. Maalesef, Suriye'nin İdlib kentinde Türk askerine yönelik saldırıda 33 Mehmetçik'in şehit düştüğünü, 32 askerimiz de yaralandığını öğrenmiş bulunuyoruz.
Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği olarak tüm Türkiye'nin yüreğinin yandığı bu günde şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa ve milletimize başsağlığı diliyoruz.
Başımız sağ olsun...
Salihli Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğimiz “Bahar Kahvaltıları”nın ilkini gerçekleştirecektir. Gelenekselleşmesi amacıyla başlatılacak olan kahvaltı Karşıyaka’nın Mavişehir bölgesinde bulunan KENT KONSEPT MUTFAK adlı restorant da yapılacaktır. Bilmeyenler için, Karşıyaka Belediyesi'ne ait Kent AŞ. şubesi olan Kent Konsept Mutfak Restorant hem ulaşım olarak kolay, hem de araba ile gelecekler için park sorunu olmayan bir yerdir. Ufak çocuğu olanlar için bol yeşil alanları ve çocuk parkı bulunduğunu belirtelim.
25.09.2019
Sevgili Salihlililer, değerli hemşehrilerimiz… Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu olarak, göreve geldiğimiz 27 Nisan 2019 tarihindeki genel kurulda derneğimizin kurumsal yapısını daha sağlıklı bir hale getirmeyi ilk hedef olarak benimsemiştik. Bu doğrultuda üyelik listelerimizin yenilenmesi, kayıtlarımızın sağlıklı bir hal alması için çaba harcadık. Kurumsallaşmayla ilgili attığımız adımlardan bir tanesi de, Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği’ne ait bir üyelik kartı hazırlanmasıydı. Kayıtlarımızda yer alan her bir üyemizin üyelik kartları basıldı ve teslime hazır hale geldi.
10.09.2019
Salihli Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetimi Kurulu, İZENERJİ Yönetim Kurulu Başkanı ve emekli vali yardımcısı Ardahan Totuk'u ziyaret etti. Dernek Başkanımız Cengiz Ülkü, yönetim kurulu üyeleri Gönül Güngör, Alim Çankaya ve dernek genel sekreterimiz Ümit Şenuyar'ın hazır bulunduğu ziyaret, son derece sıcak bir atmosferde geçti.
06.09.2019
İkinci el araç alırken hepimizin aklındaki ilk sorudur: “Almayı düşündüğüm araç acaba gerçekten anlatıldığı gibi temiz mi?” Bu noktada ‘güvenebileceğimiz’ bir kişinin ya da kurumun desteğine ihtiyaç duymayan hemen hemen yoktur. İşte bu noktada Salihli Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu olarak ‘güvenilir’ bir desteği üyelerimize sunmaktan mutluluk duyuyoruz.
10.09.2019
Salihli Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu olarak yakından takip ettiğimiz 'Ormanİzmir' buluşmasının detayları netleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Gel, gör, koru” diyerek tüm İzmirlileri davet ettiği buluşma 30 Ağustos 2019 Cuma günü (Yarın) saat 15.00’da başlayacak. “Ormanİzmir” başlığıyla yapılacak toplantı, yangından etkilenen Efemçukuru Devedüzü Mevkii’nde gerçekleşecek.
29.08.2019
Acı bir görüntüydü… Türkiye’nin gözbebeği İzmir dört bir yanından cayır cayır yanıyor, alevler bir türlü kontrol altına alınamıyor, herkes çaresizlik içinde izliyordu. Evet, yangın söndü ama İzmir’in canı yandı, içi yandı. Şimdi yaraları sarma zamanı. Salihli Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu olarak, ilk günden itibaren “Bu konuda ne yapabiliriz” diye kafa yormaya başladık.
28.08.2019
'BAŞKAN'DAN