2009-2010 Öğretim yılında başladığımız “Salihli Eğitim-Kültür ve Dayanışma Derneği Yüksek Öğrenim Bursu Projemize" gururla devam etmekteyiz. 11 yılda 220 adet burs vermiş olmak ve değişen yönetimler boyu burs uygulamasının devam etmiş olması artık bu bursu kurumsal ve geleneksel hale getirmiştir. Dernek Yönetim Kurulumuzun almış olduğu kararla 2019-2020 öğrenim döneminde verilecek olan burs miktarı aylık 200--TL'dir. Burslarımız 8 ay boyunca devam etmekte olup yıllık 1600--TL'dir.
24.09.2019
İlçemiz Salihli'nin Çapaklı Köyü'nde yapılması planlanan Biyogaz Santrali ile ilgili gelişmeleri büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz.
27.07.2020
İsimler değişiyor... Şehirler değişiyor... Katiller değişiyor... Ancak bir şey değişmiyor... Lanet olsun ki, değişmiyor! Türkiye'de kadınlar acımasızca, vahşice, birer birer öldürülüyor.
22.07.2020
Kabus gibi bir süreçti kuşkusuz... Hiç alışık olmadığımız, tehlikenin nereden geleceğini kestiremediğimiz, korunma güdüsüyle evlerimize kapandığımız... Covid-19 süreci başladığında, dernek yönetimi olarak aklımıza gelen ilk soru, "İnsanların evlerine hapsolduğu bu günleri renklerdirme adına bir şeyler yapabilir miyiz" oldu... Daha önceden konuştuğumuz bir projeyi, erkene çekmeye böyle karar verdik. Salihli'nin değerlerini Salihlililer ile buluşturmak, onları daha yakından tanımak ve tanıtmak için kolları sıvadık. "Covid-19 Günlerinde Salihli Sohbetleri"ni yapmaya karar verdik.
31.05.2020
Başkan Kılıç'ın eşi Zühal Kılıç, dün ailenin ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. Minik bebeğe Lila ismi verildi. Daha önce Yağız Kaan adında bir erkek çocuğu olan Başkan Erhan Kılıç ve eşini kutluyor, İzmir'deki Salihlililer olarak artık 1 kişi fazla olmanın keyfini yaşıyoruz.
06.04.2020
Salihli Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği olarak 28 Mart 2020'de gerçekleşmesini planladığımız Salihli Buluşması'nın, dünya sağlığını tehdit eder hale gelen Yeni Tip Coronovirüs (COVİD-19) sebebiyle ertelenmesine karar verdik. Hemşehrilerimize, ülkemize ve tüm insanlığa geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
13.03.2020
Dolar16.255616.3208