Salihli Sektör Gazetesi gezimizi haber yaptı.... İzmir’deki Salihli Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğimiz ile Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın, birlikte 6 yıldır devam eden “Görülmeye Değer Kent Salihli” projesi kapsamında yönetim kurulu üyemiz Dudu Aslan nezaretinde gerçekleşen geziye İzmir’den 40 kişilik bir grup katıldı. Salihli TSO’nun finanse ettiği Salihli Güven otobüsüyle gönderdiğimiz grup, bir yandan tarihi ve kültürel mekanları ziyaret ederken, diğer yandan kentimizin ekonomisine yaptıkları alışverişlerle katkı sağladı. Tabii Salihli'li tarihçimiz Mustafa Uçar, tarihimizi anlatırken konukları büyüledi.
İzmir'deki Salihlililer olarak "Yaza Merhaba" kahvaltısı için Bayraklı'da buluşuyoruz. 11 Haziran Cumartesi günü Bayraklı Havuz Kafe'de bir arada olmak dileğiyle... Not: Kahvaltı ücreti kişi başı 60 TL'dir. Katılım bilgisi için 0530 222 44 45 no lu telefonu arayabilirsiniz
Araştırmacı Yazar Mustafa Uçar’ın konuk olduğu ‘Dünden Bugüne Salihli’ söyleşimiz, Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezi’nde geniş bir katılımla gerçekleşti. Mustafa Uçar, Salihli’nin yüz yıllara uzanan kadim tarihini, Kurtuluş Savaşı sırasındaki rolünü ve ilçemizde yaşananları, Mustafa Kemal Atatürk’ün ziyaretini, her biri eşsiz değerdeki fotoğraflar eşliğinde anlattı, yüzü aşkın katılımcı ilgiyle dinledi.
Bayraklı Belediye Meclis Üyesi ve derneğimizin yönetim kurulu üyesi Alim Çankaya’nın organize ettiği kahvaltıya 50’ye yakın Adala’lı katıldı. Kahvaltıya katılan ve konuk olanların içinde, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Derneğimizin Onursal Başkanı Hayati Ertuğrul (aynı zamanda Adala’lı) Derneğimizin yönetim kurulu üyesi Dudu Özçayır Aslan (aynı zamanda Adala’lı) Derneğimizin şimdiki başkanı Cengiz Ülkü Bayraklı Belediye Meclis Üyesi ve Derneğimizin yönetim kurulu üyesi Gönül Güngör vardı.
Salihli Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetimi olarak İzmir'de eğitim gören üniversiteli gençlerimizle kahvaltıda buluştuk. Bu güzel buluşmanın ev sahipliğini Buca Belediyesi'nin Salihlili başkanı Erhan Kılıç'in yapmasından ayrıca gurur duyduk. Dernek başkanımız Cengiz Ülkü, Salihlili insanlarımızın gittikleri yerlerde çok başarılı işler yaptığını ve sizlerin içinden de çok başarılı arkadaşlarımızın olacağına inandığını belirtti.
Özlemiştik, hem de çok… Hemşehrilerimizle birlikte olmayı, sohbet etmeyi, hep birlikte şarkılar söylemeyi, oynamayı, gülmeyi… 2020 yılında pandemi koşulları nedeniyle Geleneksel Yılbaşı Balomuzu gerçekleştirememiş, 2021’de bu açığı kapatmaya söz vermiştik… Ne mutlu bize ki, o sözümüzü tuttuk. Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Geleneksel Yılbaşı Balosu’nu Üçkuyular AquaMarin’de gerçekleştirdik.
 3  ...